Over De Menu Coach

Ik ben gek op koken en kan (als ik er de tijd voor heb) makkelijk een hele dag in de keuken staan om allerlei lekkers te verzinnen. Ik houd ontzettend van sporten en het verleggen van mijn grenzen. Als  ik er in mijn werk niet meer uitkom of de energie stroomt niet meer, pak ik mijn jas en ga ik naar buiten en voor ik het weet stroomt alles weer. Van mijn energie tot aan mijn creativiteit. 

 

Als kind sportte ik heel veel, 6 dagen in de week, ik wilde ook sportlerares worden later, totdat op mijn 18de hernia geconstateerd werd. Ik mocht van de een op de andere dag niet meer sporten. Sportlerares zou ik niet meer worden.

 

In die tijd woonde ik in België, dochter van een Franse vader en een Nederlandse moeder. Mijn vader hield van koken en deed dat heel regelmatig maar hield niet van groenten. Mijn moeder had een grote hekel aan koken en beperkte zich tot de pasta's, de lasagne en frites. Groenten vond ook zij iets voor konijnen. 

 

Nadat duidelijk werd dat ik geen sportlerares zou worden ben ik vanuit België naar Rotterdam verhuisd om Vrijetijdskunde te gaan studeren. Het feit dat ik niet meer bewoog, nooit geleerd had om gezond te eten en ook nog eens het studentenleven ontdekte, maakte dat ik binnen 1 jaar veel te zwaar en ongezond was. 

 

Dat was begin jaren 90. Er was toen nog geen internet en men wist eigenlijk nog heel weinig over de effecten van voeding en beweging op je gezondheid. Toch ben ik op zoek gegaan, intuïtief wist ik dat de oplossing bij voeding lag.  

 


Ik kwam in die tijd in aanraking met groenten (!) en merkte dat ik dat heel erg lekker vond. Nu bijna 25 jaar later kan ik me geen dag zonder groenten meer voorstellen. Sterker nog, mijn voedingspatroon draait om groenten. Ik heb geluk gehad dat ik het allemaal lekker vond en avontuurlijk was in mijn zoektocht naar smaken. Tot op de dag van vandaag, als ik een groente in de supermarkt zie liggen die ik niet ken of nog nooit gemaakt heb, moet ik het meenemen om het uit te proberen. 

 

Na mijn studie ben ik gaan werken en blijven zoeken naar een betere versie van mezelf in zowel uiterlijk als in vitaliteit en ik kan wel zeggen dat ik me nu, op dit moment kerngezond voel en vol energie. Maar dat is zeker niet altijd zo geweest. Ook ik heb een lange zoektocht gehad naar wat voeding nou doet en hoe je het in je voordeel kunt gebruiken. Daarnaast reageert niet elk lichaam hetzelfde. Ik heb elke hype uitgeprobeerd om uit te vinden wat het beste bij me paste. Ik ben van Paleo tot superfoods tot ketodieet gegaan en heb uiteindelijk gevonden waar mijn lichaam behoefte aan heeft. Daarnaast heb ik een opleiding voedingsdeskundige gevolgd om de theorie erachter te weten. En eigenlijk leer ik nog steeds iedere dag over voeding, zowel door ervaring als door boeken, cursussen en opleidingen. 

Voeding is mijn passie van de werking tot de bereiding. Ik ben er altijd wel mee bezig en het is me altijd blijven boeien.

 

Als voedingscoach, Menu Coach help ik mensen met alle vragen omtrent voeding en gezond eten.

Als voedingscoach is het mijn missie om mijn kennis en bevindingen te delen. Iedereen zou moeten kunnen ervaren hoe het voelt om zich gezond en fit te voelen. En het ligt binnen ieders handbereik, je moet alleen de juiste weg even ontdekken.

 

Hoe kun je De Menu Coach bereiken?

De Menu Coach Rotterdam

Voedingsdeskundige Voedingscoach

Sportvasten coach

Erica Cacciuolo

 

Tel. 06-49636428
erica@demenucoach.nl

www.demenucoach.nl

KVKnr. 67413474

Gecertificeerd coach